Agenda

“Wie is de mens”?

Donderdag 30 november – Ahmed Marcouch en Zekria Amani  over Wie is de mens in een sterk veranderde samenleving waarin vele culturen naast elkaar leven en er niet meer één overheersende cultuur is?
Marcouch, burgemeester van Arnhem, PvdA politicus en van Marokkaanse afkomst gaat het gesprek aan met Amani, dialoogleider die werkt aan gelijkheid, veiligheid en acceptatie van vrouwen en lhbti+ personen in migranten- en vluchtelingengemeenschappen. Amani is van Afghaanse afkomst.

 

 

 

7 maart 2024 – Flip Witte en Anne Kervers over ‘Wie is de mens in relatie tot de natuur. Staan wij er boven of maken we er onderdeel van uit’?   Prof. Dr. ir. J.P.M. Witte ecohydroloog en o.a. voorzitter ‘Vijf Dorpen in ’t Groen’ gelooft niet meer in polderen. “Ons watersysteem is totaal niet ingesteld op deze weersextremen”, “Dit is niet vol te houden voor de natuur.”. Tijdens deze lezing zal Witte ook ingaan op de maatregelen die wij kunnen nemen om de natuur te helpen en te beschermen.  Anne Kervers is promovendus aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en onderzoekt het verband tussen geldcreatie en klimaatverandering. Sinds 2019 neemt ze met Extinction Rebellion deel aan burgerlijke ongehoorzaamheidsacties.

Nader in te vullen: 24 april 2024 – Artificial Intelligence (A.I.)   ‘Is de mens straks overbodig’?

 

U kunt uw kaarten bestellen via deze link:    Aanmelden – De vrije tafels van Oosterbeek