Over ons

Doel
Het doel van de Stichting de Vrije Tafels van Oosterbeek is het stimuleren van het gesprek over grote actuele thema’s zoals: duurzaamheid, woningtekort, klimaat en milieu. Zij doet dit door lezingen te organiseren en daarvoor boeiende en bekende sprekers – in samenspraak met een (jongere) coreferent – uit te nodigen.
De centrale vraag hierin is: ‘wat is onze eigen rol daarin, wat bezielt ons en wat zegt ons geweten’?

Over de Vrije Tafels
Een groep vrijzinnigen in Oosterbeek vindt het tijd voor het maatschappelijk debat over de grote thema’s van onze tijd. Ook in Oosterbeek stromen de stortbuien soms door de Weverstraat, staan woudreuzen door extreme droogte op instorten en klimaatverandering en is er onvoldoende betaalbare woonruimte. We hebben er allemaal mee te maken. Tijd dus om er samen over in debat te gaan. Want ‘hoe zit het eigenlijk met jouw geweten’?
Wie wil jij zijn?

Initiatiefnemers van de Stichting De Vrije Tafels van Oosterbeek zijn Karin van de Staaij, Gerda Versteegen, Jan van Hooijdonk, Dick van der Meer, Cees de Monchy, Joost Röselaers en Klaas Stoter.

Stichting De Vrije Tafels van Oosterbeek, mede mogelijk gemaakt door o.a. de A.C. van Deventerstichting, de IONA stichting, de Remonstrantse Broederschap en de Stichting Vrijzinnige fondsen.

Agenda